Ergernissen (1)

Ergeren aan dingen, ik doe het vaak en ben er ook vrij goed in (kijk mam, ik kan heus wel toegeven dat ik ergens goed in ben) en daarom is er een nieuwe rubriek. Zo nu en dan zal ik dus een lijstje samenstellen en hier plaatsen. Vandaag deel 1.

 

  • Mezelf.
  • Automobilisten zijn soms gevaarlijk, maar fietsers zijn dat al helemaal. Handen uitsteken is er niet bij, inhalen zonder eerst achter je te kijken of het wel kan. Als je op de snelweg aan het autorijden bent kijk je toch ook eerst of je wel kunt inhalen, waarom vergeet men dat tijdens het fietsen dan? En waarom hebben fietsers de gewoonte om bijvoorbeeld bij het wegrijden bij een stoplicht uit te wijken naar links? Let er voor de gein maar eens op, heel veel fietsers hebben een afwijking naar links als ze weg willen rijden. WAAROM? Mede door dit soort dingen heb ik een broertje dood aan fietsen. Om over tegenwind, regen, kou, het zweet op je rug en je haar dat door de war gaat nog maar te zwijgen.
  • Like, deel & win acties op Facebook. Heus, er zijn best goede acties waarbij je een waardebon voor een winkel of een pakket met etenswaren kunt winnen om maar iets te noemen. Maar kom op, acties waarbij autodealers zogenaamd gloednieuwe BMW’s of Audi’s weggeven, pallets vol met artikelen van Apple die niet meer verkocht mogen worden omdat de seal ontbreekt en dan maar verloot worden middels zo’n deel actie, are you serious? Met een beetje verstand kun je zien dat het nep is en tóch trappen er nog zoveel mensen in.
  • Om bij Facebook te blijven; Filmpjes Waar Je Niet Op Moet Klikken Maar Wat Mensen Dan Toch Doen. Zo overduidelijk dat er helemaal geen filmpje is als je daar op klikt, maar toch klikken. Tja, en dan ben je ineens getagd in een bericht met een zogenaamd filmpje dat een vrouw wordt aangerand door een paard. Kan je hele vriendenlijst zien wat voor vieze filmpjes je wilt kijken. Het is trouwens wel altijd een bepaald slag volk die hier in trapt. Nog even wachten en de Hyves-glitterplaatjes komen ook op Facebook.
  • Voetbal soms. Voetbal blijft natuurlijk de mooiste sport die er bestaat, maar soms kan ik me er dood aan ergeren. Om een voorbeeld te noemen; een maandje terug ongeveer zapte ik langs de kanalen van FOX Sports en bleef ik hangen bij een bekerwedstrijd tussen een lagere divisionist en Chelsea. Het stond 5-1 voor de Londenaren en er was nog iets van een kwartier te spelen. Om blessures en schorsingen te voorkomen werd de bal de rest van de pot een beetje rondgespeeld en werd er in wandeltempo gelopen. En als er dan eens een duel was gingen die spelers van Chelsea jankend naar de grond. Professioneel een wedstrijd uitspelen heet dat dan. Ga godverdomme op zoek naar die zesde, zevende en achtste goal! Vermaak het publiek, probeer nog meer goals te maken. Dat is toch uiteindelijk waarom iedereen op voetbal gaat? Om te scoren, om te juichen? Kut voetballers soms, echt. Daarom kijk ik ook graag naar damesvoetbal. Nee, het niveau is niet bepaald hoog, maar die dames gaan er tenminste voor. Een wedstrijd die tien minuten voor tijd 4-1 staat kan maar zo nog 4-4 of 8-2 worden, omdat ze blijven gaan. Groot voordeel is ook dat ze daar niet aan aanstellerij en zeiken bij de scheids doen. Kunnen de mannen een voorbeeld aan nemen.
  • Mensen die bij het wachten voor een stoplicht de rem in blijven trappen. Moet ik verblind worden? Natuurlijk, bij een automaat kan het niet anders, maar zoveel automaat-rijders zijn er niet. Vreselijk irritant.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s