Slaap lekker

Daar lig je dan, om 20.00 uur in je bed. Niets is leuk, niets is fijn. De televisie aan? Nee, er is niks leuks op. Een boek lezen? Nee, vandaag even niet. Een aflevering kijken van één van de series die je volgt? Nee, geen zin in. Een potje vrijen dan? Mwah, als het echt moet… Het liefst wil je slapen, maar daar is het nog te vroeg voor. Zo vroeg slapen betekent vaak namelijk dat je midden in de nacht al wakker bent en niet meer kunt slapen, daar zit je ook niet op te wachten.

Je checkt op je mobiel nog maar even Instagram, Facebook en Twitter, apps die je drie minuten geleden nog hebt afgesloten. Zal ik dan maar vast brood gaan smeren om morgen mee te nemen naar het werk? Nee, dat komt morgenvroeg wel. Vervolgens sta je een kwartier later toch op om het te doen.

Nog even naar het toilet, handen wassen, tanden poetsen en terug naar bed. Dan bekijk je nogmaals je telefoon, maar er valt niets interessants te lezen. Dan besluit je om toch maar een poging te wagen om te gaan slapen. Na de nodige kusjes en elkaar welterusten te hebben gewenst sluit je je ogen. Van liggen op je rug wissel je weer naar je zij, om een minuut later om te draaien naar je andere zij. Uiteindelijk val je na een half uur woelen toch in slaap en als je de volgende ochtend uit bed stapt denk je: Man, dat is lang geleden dat ik zo goed geslapen heb!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s