Op naar de volgende ronde!

Nog één nachtje slapen en dan spelen de Nederlandse dames de laatste wedstrijd in de poulefase van he WK. Na het debacle tegen China zijn ze uit op revanche en Canada zal de tegenstander zijn. De Canadese dames staan eerste in de poule en hebben aan een punt genoeg om de volgende ronde te bereiken. Oranje kan aan een punt ook genoeg hebben, maar bij winst is het sowieso zeker van de volgende ronde. Zelfs een nederlaag kan nog voldoende zijn, dan moet China gelijkspelen of winnen tegen Nieuw-Zeeland. Naast de gebruikelijke nummers één en twee uit de poule gaan namelijk ook de vier beste nummers drie uit de zes poules door naar de volgende ronde, dit kan dus een “gelukje” zijn voor Nederland. Nederland is momenteel de tweede op die lijst van beste nummers drie, maar liever gaan we natuurlijk gewoon door middels de eerste of tweede plek in de poule. Als Nederland als derde eindigt en door mag moet het het namelijk opnemen tegen de nummer één van poule B, wat naar alle waarschijnlijkheid Duitsland gaat worden. Die wil je liever zo vroeg in het toernooi nog niet tegenkomen.

Maar hoe moeten de dames er voor zorgen dat het gewenste resultaat behaald zal gaan worden tegen het gastland? De wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland werd weliswaar gewonnen, maar echt goed speelden de dames niet en tegen China leek er helemaal niets te lukken. Sterspeelster Miedema is nog geen schim van zichzelf dit toernooi en heel Oranje lijkt veel last van spanningen te hebben. Het is ook niet niets natuurlijk, voor het eerst op zo’n Wereld Kampioenschap. Toch zullen de dames die schroom nu van zich af moeten gooien en lekker gaan voetballen. Want dat ze kunnen voetballen weten we allemaal, nu moet het er ook uitkomen.

Allereerst zou ik als ik bondscoach Reijners was Anouk Hoogendijk als de wiedeweerga in de basis gaan zetten, ten koste van Stefanie van der Gragt. Stefanie heeft zeker talent, maar Anouk is gewoon één van de beste Nederlandse speelsters ooit en weet wat er nu gevraagd wordt. Ze is niet voor niets al járen een boegbeeld voor het damesvoetbal en speelt niet voor niets al meer dan tien jaar op het hoogste niveau. Onbegrijpelijk dat zij niet één van de eerste is die op het wedstrijdformulier gezet wordt. Hopelijk zijn Loes Geurts en Petra Hogewoning voldoende hersteld van hun blessures om te kunnen spelen. Van Veenendaal keepte tegen China natuurlijk uitstekend, maar Geurts is normaal de eerste keus en zal onder de lat staan als ze fit genoeg is. Verder gewoon spelen met dezelfde speelsters en niet bang zijn om te voetballen. Laat zien waar je goed in bent, durf passes te geven en acties te maken en in te grijpen waar nodig. Kom op dames, vol aan de bak en op naar de volgende ronde!

11377215_1096632773684148_943066825066773427_n
Dit is wat we willen zien, dinsdagochtend vanaf 01.30 uur.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s