Onthoud die naam

Wachten duurt lang! Eerst uren op het werk door zien te komen, dan de avond nog en dan is het eindelijk zover. Vannacht spelen onze dames de tweede wedstrijd op het WK, China is dan de tegenstander. En ook al moet ik morgen werken en staat de wekker ingesteld op 07.25 uur, ik zit straks om middernacht gewoon voor de buis. Van de tien eerdere ontmoetingen met China heeft Nederland slechts één keer weten te winnen, maar toch gaan deze pot “gewoon” drie punten opleveren.

We hebben natuurlijk sterren als Manon Melis, Daniëlle van de Donk, Vivianne Miedema, Lieke Martens, Mandy van den Berg en Anouk Hoogendijk, maar onthoud één naam heel goed: die van Tessel Middag. Waar het vandaan komt weet ik niet dus vraag me niet waarom, maar ik loop al de hele week met haar naam in m’n hoofd en met het gevoel dat zij een bepalende rol van betekenis gaat spelen voor het team dit WK. 

De 22-jarige middenveldster van Ajax – die afgelopen weekend tegen Nieuw-Zeeland haar 25ste interland speelde – zal normaal gesproken Daniëlle van de Donk en de ervaren krachten Anouk Dekker en Sherida Spitse voor haar moet dulden, maar toch gaat Tessel van enorm belang zijn dit toernooi met haar inzicht, hoge werkethiek en enorme drang naar voren, mark my words. Hup dames! Hup Tessel!

  

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s